انواع نرم افزار حسابداری برای صاحبین کسب و کار

انواع نرم افزار حسابداری برای صاحبین کسب و کار

از نرم افزار حسابداری به منظور گردآوری اطلاعات و گزارش عملکرد مالی یک کسب و کار استفاده می شود. وجود این نرم افزار برای مدیریت صحیح یک سازمان حیاتی است. قبل از تصمیم گیری در مورد بسته ی نرم افزاری مورد استفاده، مهم است که انواع مختلف نرم افزار حسابداری را بدانید و در چه شرایطی لازم است از هر کدام استفاده کرد.

 فهرست زیر دسته بندی کلی نرم افزارهای حسابداری را به صورت جزئی نشان می دهد.

 

صفحات گسترده اکسل

یک کسب و کار بسیار کوچک را میتوان تنها با استفاده از یک صفحه گسترده الکترونیکی به عنوان نرم افزار حسابداری خود اداره کرد. نرم افزار صفحه گسترده ارزان است و این سیستم را می توان به هر طریقی تنظیم کرد.

با این حال، صفحه‌گسترده‌ها مستعد خطا هستند، چرا که ممکن است اطلاعات در مکان اشتباه، به غلط وارد شده باشد یا اصلاً وارد نشده باشد و در نتیجه صورت‌های مالی نادرست باشد. در نتیجه، صفحات گسترده معمولاً تنها توسط سازمان هایی استفاده می شود که حجم تراکنش بسیار پایینی دارند.

نرم افزار حسابداری  آماده موجود در بازار

نرم افزار حسابداری موجود در بازار آماده استفاده، نرم افزار حسابداری برجسته ای است که در سرتاسر دنیا استفاده می شود. این نرم افزار به طور متوسط برای نیازهای اکثر کسب و کارها  قابل پیکربندی است، چندین لایه تشخیص خطا برای جلوگیری از ورود اطلاعات نادرست دارد، و گزارش های استانداردی را تولید می کند که معمولاً می تواند مطابق با نیازهای کاربر تنظیم شود.

مثل نرم افزار حسابداری پرنس بسته ها و پکیج های متعددی وجود دارد که مخصوص کسب و کار خاصی است و یا مثل نرم افزار رستورانی زعفران  برای رفع نیازهای بازارهای هدف ویژگی هایی اضافی دارد. نرم افزار حسابداری آماده ممکن است برای نصب به خدمات مشاوران نیاز داشته باشد و برای استفاده و نگهداری به پشتیبانی و مشاوره نرم افزار نیاز داشته باشد.

یک تغییر در این مفهوم، نرم افزار حسابداری است که به عنوان یک سرویس آنلاین در دسترس است، این نرم افزار کاربران را ملزم می کند برای دسترسی به نرم افزار وارد سایت فروشنده شوند. رویکرد دوم مستلزم پرداخت هزینه هر کاربر در هر ماه، به جای خرید اولیه نرم افزار است.

نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)

نرم افزار ERP اطلاعات تمامی بخش های یک کسب و کار را در یک پایگاه داده واحد ادغام می کند. این رویکرد مشکلات مربوط به داشتن نرم افزار مستقل ویژه بخش را که اطلاعات را به اشتراک نمی گذارد، از بین می برد. با این حال، به شدت نیز گران است و احتمال دارد نصب آن بیشتر از یک سال طول بکشد. معمولاً  بزرگترین و پیچیده ترین سازمان ها به این نرم افزار نیاز دارند.

نرم افزار حسابداری سفارشی

این نرم افزار به صورت سفارشی برای یک سازمان طراحی می شود. این رویکرد معمولاً تنها زمانی کاربرد دارد که نیازهای یک نهاد آنقدر خاص باشد که با یک بسته COTS یا ERP نتوان آنها را برآورده کرد.

با این حال، این رویکرد به ندرت اتخاذ می‌شود، چرا که نرم‌افزارهای سفارشی معمولاً دارای اشکال و باگ هستند و نسبت به بسته‌های موجود در بازار به نگهداری بیشتری نیاز دارند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button

جهت درخواست مشاوره و دریافت بن تخفیف

نام و شماره موبایل خود را ارسال نمایید.

تخفیف